Два дни безплатни буферни паркинги към метростанциите

07:30, 03 дек 20 / София 25 2921 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Във връзка с повишените нива на фини прахови частици (ФПЧ 10) и неблагоприятни метеорологични условия, днес и утре паркирането в буферните паркинги към станциите на метрото ще бъде безплатно, съобщиха от Столичната община.

Отново мръсен въздух в София

Паркингите на метрото са 6 и са разположени на бул.“Цариградско шосе“ при Интер експо център, на бул.“Джеймс Баучер“ и бул.“Черни връх“, при „Бизнес парк София“, два паркинга на метростнация „Бели Дунав“ и в центъра на метростанция „Стадион Васил Левски“.

От Общината призовават гражданите при отопление да използват суха дървесина и висококачествени въглища, а при възможност да преминат и на екологично отопление.

При установяване на нерегламентирано изгаряне на отпадъци, може да подадете сигнал на телефоните на съответното районно полицейско управление при СДВР или на денонощния телефон на Оперативен център на Столичен инспекторат 02/987-55-55.

Столичният инспекторат организира за четвърти пореден път предаване на стари гуми в район „Нови Искър“ в кв. „Курило“ на адрес ул. „Чавдар войвода“ срещу пощенския клон на 5 декември от 10.00 до 16.00 ч.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама