Нинова разказа какво е да си санитар в софийска болница

14:01, 02 дек 20 / Политика 25 4148 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова спази обещанието си и влезе доброволец в COVID отделението на бившата Окръжна болница в София. Тази седмица тя е сутрешна смяна и работи като санитар, разказа тя пред "Сега". "Другата седмица може и да съм втора смяна. Има и нощни дежурства", допълни тя. По думите отделението е пълно с пациенти - едни се изписват, но на тяхно място веднага биват приети други.

"В момента, в който се изписват хора, влизат други. Има добра организация на работата. Самата аз извършвам санитарни дейности, тъй като нямам медицинско образование", продължи Нинова. "Така го преживях всичко, че съм доста емоционално свързана", посочи още соцлидерката, която преди няколко седмици също се зарази с коронавирус и бе приета във ВМА. По-късно бе изписана, а известно време се лекува и вкъщи.

"Мие се, дезинфенкцират се коридори, стаи. Носи се храна, изнасят се чувалите с токсичния отпадък. Обличат се, събличат се пациенти, сменя се болнично бельо", отговори Нинова какво точно прави. Тя ходела до склада за лекарства, качвала ги до отделението с количка и пр. "Различно е, трябва да се види, преживее, за да се разбере", смята тя.

Вече имаме план за готовност при пандемия

Нинова каза, че не е искала да се разбира къде е станала доброволец, но въпреки това информацията е изляза, тъй като въпреки предпазния костюм и маски, пациентите в Окръжна болница са я разпознали.

Освен Корнелия Нинова доброволци в болници и училища станаха над 30 народни представители от левицата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама