Шофьор се вряза в тълпа от хора и уби четирима души

17:55, 01 дек 20 / Свят 25 2389 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

 

Шофьор се вряза с автомобила си в пешеходната зона в югозападния германски град Трир. Четирима са души убитите, сред жертвите е едно дете, съобщи местният вестник "Триришер фолксфройнд", цитиран от ТАСС и БТА. Най-малко 15 са ранените, като няколко от тях са в тежко състояние. 

Трагедията стана малко преди 14:00 часа. Според очевидци автомобил с висока скорост се врязал в пешеходната зона на града и целенасочено е блъскал пешеходци.

Кметът на Трир Волфрам Лайбе обяви, че нападателят най-вероятно е бил в състояние на амок. Тепърва ще се уточняват мотивите му.

Според Лайбе 51-годишният мъж карал като луд. "Беше просто ужасно", разказа на пресконференция кметът, който вървял в центъра на града точно по време на инцидента. Той видял на земята маратонка на момиче, което е сред загиналите. След това Лайбе се разплака и не бе състояние да говори повече.

В Трир са пристигнали полицейски сили и от съседни селища. Шофьорът е задържан. Става дума за 51 годишен германец от района Трир-Зарбург.  При задържането си той е оказал съпротива.

Инцидентът стана край символа на най-стария град в Германия - античната Порта Нигра, отбелязва ТАСС.

Генералното ни консулство във Франкфурт е във връзка с полицията в Трир, в момента няма информация за националността на пострадалите, съобщи от  Министерството на външните работи.

Две жени са нападнати при предполагаема терористична атака в Швейцария

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама