Големите кавички

15:30, 01 дек 20 / Големите кавички 25 2190 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (23 - 27 ноември)

Бившият конституционен съдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков поздрави в аванс премиера Бойко Борисов по повод 14-ия рожден ден на ГЕРБ.  Той използва социалната мрежа „Фейбук“, за да припомни свършеното от партията през това време и да отчете приноса на Борисов. Емоционалната публикация започва с думите „Бойко, за 14 г. ГЕРБ промени България! Браво!“ и продължава така:

„На 3 декември 2006 г. Бойко създаде ГЕРБ. „Ти закъсняваш понякога, истино…“ се казваше в една незабравима песен, но истината за направеното от ГЕРБ е пред очите ни. За 14 години България беше променена.

Доживяхме, благодарение на ГЕРБ, столицата да има три метра. Третото е от най-красивите в Европа. Кеф ти с метро до аерогарата, до Централна гара, от „Люлин“ до „Младост“. Имаме си най-после и втори мост на Дунав. Бойко ни направи магистрала до Южното Черноморие, до гръцкото море, а сега до Западната граница. Благодарение на ГЕРБ имаме зала „Арена Армеец“ и гледахме Григор и Цвети Пиронкова. Плакнахме очи с иконата Ана Иванович. Гледахме световни величия на женски и мъжки тенис.
 
ГЕРБ създаде и други магистрални отсечки, пътища, спортни зали и площадки, стотици детски градини, колектори, пречиствателни станции, реновира театри и културни обекти. А какво да кажем за бул. „Витоша“, по който, благодарение на ГЕРБ, тече 24-часов купон.
 
Въпреки двете национални катастрофи, до които ни доведе БСП през 90-те години, ГЕРБ стабилизира финансово България. Заплатите и пенсиите са най-високи за прехода. През 2019 г. сме трети по икономически растеж в Европа и сме със стабилен кредитен рейтинг.
 
България с Бойко проведе най-доброто европредседателство през последните години в ЕС. По-добро от това на Австрия, Финландия и Хърватска. В София се изсипаха 34-ма европейски премиери. Инициира Балканска четворка, Балканският поток е на финала.
 
Срещу постигнатото от ГЕРБ, което е видимо и безспорно, стоят две нули на опозицията – 00.
 
Бойко, тези 14 години доказаха, че проектът ГЕРБ имаше смисъл, защото направихте много за хората: „Ако си дал, ако си дал, ако си дал от себе си, не си живял, не си живял напразно…“
 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама