Снеговалежите спират

07:00, 01 дек 20 25 1844 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

От запад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, в много райони до предимно слънчево. В крайните източни райони ще се задържи предимно облачно и на места там преди обяд все още ще превалява слаб сняг. Северният вятър в Източна България ще отслабне до умерен, в останалата част от страната ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще са от минус 8 градуса до около нулата. Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Преди обяд ще има слаби превалявания от сняг, в южните райони - примесен с дъжд. Ще духа умерен, преди обяд все още силен северен вятър. Максималните  температури на въздуха ще са между 2 и 5 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Предимно облачно, преди обяд със слаби снеговалежи ще бъде над планините от източните райони. Ще духа до умерен вятър от изтоксевероизток, по най-високите части на Рила и Пирин - от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 1 градус, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В сряда вятърът ще отслабне, в Дунавската равнина ще е от изток-североизток - до умерен, в Южна България ще стихне. Сутрешните температури ще се понижат още, в районите в Северна България, където снежната покривка ще се задържи, до около минус 10 - минус 12 градуса, в останалата част от страната ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, по Черноморието - около нулата. Над Северна България облачността ще бъде значителна и на отделни места в североизточните райони ще прехвърча сняг, докато над по-голямата част от Южна ще бъде предимно слънчево. По-късно през деня от югозапад ще започне ново увеличение на облачността, все още без валежи. Дневните температури ще са между 0 и 5 градуса, в отделни райони на Северна България - и малко под нулата.

В четвъртък от юг-югозапад над страната ще започне да се пренася топъл въздух и дневните температури слабо ще се повишават, сутринта в повечето райони ще е все още мразовито. В равнинната част от страната ще бъде с ниска облачност или мъгла, в планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад ще се появи висока облачност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама