Проверяват къщите за гости за 8 декември

09:45, 30 ное 20 25 1685 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Започват масови извънредни проверки в къщи за гости и в хотели по повод отбелязването на студентския празник 8 декември. Това обяви министърът на туризма Марияна Николова по повод телевизионен репортаж, от който става ясно, че управители на места за настаняване се готвят да заобиколят разпоредбите на министъра на здравеопазването.

Министър Николова ще сезира РЗИ, Комисията за защита на потребители и МВР.

Изразявам своето възмущение и недоумение към някои икономически субекти, които са решили да погазят законите на страната. Никой по никакъв повод не може да си позволява да нарушава тези правила”, заяви Николова в ефира на Нова телевизия.

Министър Николова бе категорична, че ще се действа безкомпромисно спрямо нарушителите, защото безскрупулното поведение на само един е достатъчно да доведе до трайни поражения върху имиджа на всички хотели и курорти. При открити нарушения, обектите ще бъдат затворен до края на сезона и ще понесат цялата строгост на закона за погазване на правилата.

България няма да затваря ски курортите си въпреки призива на Меркел

Тя благодари на всички, които въпреки неудобството от рестрикциите не се поддават на изкушенията да заобикалят законите. Тази зима ще разчитаме на българските туристи и на тези от балканските страни, затова е важно всички туристи да са сигурни, че когато отиват на почивка, то това място отговаря на всички сериозни и високи изисквания за безопасност и хигиена, посочи още министърът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама