Президентът няма необходимото образование, за да коментира бюджета

12:43, 29 ное 20 / Политика 25 1873 Юлиан  Тодоров
Снимка: БГНЕС

Бюджетът е основният финансов план за годината. Бюджетите трябва да се коментират от хора, които имат необходимото образование, а не с общи приказки. Не мога да си представя, че президентът произнесе тези думи. Той не е дълбоко в нещата, той не ги познава. Надявам се да не са му ги дали тези думи неговите секретари, за да го подведат. Това коментира в ефира на Дарик радио министърът на финансите Кирил Ананиев.

Радев предрече "опоскана хазна" за следващото управление

„Не съм подвеждал нито един министър-председател, нито едно правителство“, каза Ананиев, който изброи колко бюджета е правил до този момент. „Това ми е 35-ият бюджет, работил съм с всички правителства досега и съм работил честно и достойно и мисля, че тези бюджети бяха характеризирани с добри показатели и цели и спазване на фискалната дисциплина на държавата“, категоричен е той.

„Ние сме с най-ниския дефицит. Предвиждаме тази година да завършим с 4,4 % дефицит“, добави финансовият министър. 

„Дългът ни в 2023 г. ще бъде 28,2 % от БВП, докато на другите европейските страни дефицитът им беше 70 % от БВП", посочи още Ананиев. "За следващата година предвиждаме 2,5 процента ръст на БВП“, допълни министърът.

Бюджет 2021 - неразумен, без ясна цел и помощ за бизнеса

Той отбеляза, че е ясно, че икономическото ни възстановяване е свързано с това на партньорите ни от Европейския съюз. По думите му обаче, бюджетът ни за следващата години е направен така, че да се изпълнява от всяко едно правителство, което ще дойде, независимо от разпределението на политическите сили. 

Още през следващата седмица ще направим мярката, която ще компенсира процент от оборота на фирмите, спрели работа заради новите въведени ограничения“, обяви Кирил Ананиев. 

 

1 коментар
Анонимен 20:45, 01 дек 20

Право думаш! Точно затова слушаме само коментарите на Бойко Борисов - и образование и опит, абе, европейско ниво!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!