Още четирима гимназисти с обвинения за убийството на френския учител

15:35, 26 ное 20 / Свят 25 2359 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Повдигнати са обвинения на още четирима гимназисти в разследването на убийството на френския учител Самюел Пати, който беше обезглавен на 16 октомври близо до Париж, след като показа карикатури на пророка Мохамед в час по гражданско обучение, посветен на свободата на словото, предаде Нова телевизия.

Четирима ученици са арестувани след убийството на учител във Франция

Трима от непълнолетните - на 13 и на 14 години, са обвинени в съучастие в терористично убийство по подозрение, че са посочили жертвата на нападателя - чеченецът Абдулах Анзоров, пред гимназията им в Конфлан-Сент-Онорин. Радикализираният Анзоров беше застрелян от полицията малко след убийството.

Обвинение в клеветнически донос е повдигнато на дъщерята на Брахим Шнина. Шнина, който в момента е арестуван, е родителят, който започна онлайн кампания против Пати.

Учител е убит в Париж заради карикатура на пророка Мохамед

Четиримата гимназисти са били в ареста в началото на тази седмица по искане на следователите от антитерористичния отдел на парижката прокуратура. Сега те са на свобода под съдебен контрол, а общият брой на обвиняемите в хода на разследването вече е 14.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама