За „Отровното трио“ локдаунът е поредното неадекватно действие на Борисов

14:54, 25 ное 20 / Политика 25 2080 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Решението на Министерския съвет за налагане на локдаун е поредното неадекватно действие на Бойко Борисов и компания. Това написаха от „Отровното трио“ във Facebook, след като правителството обяви новите противоепидемични мерки.

Днес бе заявено „откритието“, че човешкият живот е най-голямата ценност. Смятаме, че всички лекари, медицински сестри и обикновени граждани са информирани за това. И тук идва сериозният въпрос – защо частичните ограничения не бяха наложени по-рано? Защо се чакаше децата и преподавателите да се заразят достатъчно (имаше фиксиран процент), за да бъдат затворени училищата и висшите учебни заведения? Това нанесе щета както на образованието, така и в семействата на обучаващите се“, категорични са Бабикян, Хаджигенов и Минеков.

Нови мерки от петък: Затварят ресторанти, молове и училища

Те задават и редица въпроси, свързани с функционирането на обществения живот, сред които:

Колко време бе необходимо, за да се проследи ефекта от действията на властите в Израел, Испания, Италия и други страни с развита медицина, след като дори медиите доставят навременна информация за техните мерки? Бойко Борисов, като управляващ България, може ли да гарантира, че събиранията в религиозните храмове, производствените предприятия, административните и офис дейностите, кол центровете, големите магазини за техника, фризьорските салони и салоните за красота няма да допринесат за по-висока заболеваемост?  Какъв е режимът за концертните зали и киносалоните? В постановката „Ромео и Жулиета“ колко близо да бъдат главните герои? Какви са здравните предимства на международните спортни събития пред националните спортни събития?  Какво се случва в претъпкания градски и междуградски транспорт?  Как ще се осъществява конкретно контролът в домовете ни, ако на семейни събирания присъстват 16, а не 15 души? Кой ще е органът на контрол – МВР, РЗИ или неизвестен общински орган и какви ще са санкциите? 

„Какво продиктува промяната - от понеделник до сряда - на планирания срок на извънредната епидемиологична обстановка от четири на два месеца? Защо от лятото до октомври НЗОК не бе сключила договори за КОВИД легла с болниците, въпреки решението да се снижат изискванията“, питат още от Триото.


Снимка: БГНЕС

Те са категорични, че решението им да смени формата на протеста 24 дни преди решението на МС е показал, че гражданите имаха по-ясна отговорност към развитието на здравната криза, отколкото хората, на които са делегирани права да управляват държавата.

„Днес мерките бяха оправдани с целта за намаляване на заболеваемост и смъртност. Това означава ли, че заболелите преди месец и починалите преди месец са оправдано число, което не изисква мерките, взети на 25.11.2020 г.? Следващата цел, която бе дефинирана, е да се намали натиска над здравната система. Именно ген. Мутафчийски, който днес похвали „навременните мерки на правителството“, през м. май заяви, че „яко ще се мре“. Достатъчно яко ли се мре в момента, за да се окажат мерките „навременни“, питат още от „Отровното трио“.

Отново бе повторена лъжата, че в България има достатъчно легла, след като всички виждат, че легла за болните няма. Легла без лекари е мебелен магазин, а не здравна система!  Оправданата съпричастност към труда на лекарите и медицинските сестри не може да отмени очевидната липса на план, хаосът в действията и липсата на обезпеченост в здравната ни система, които се дължат на Бойко Борисов и неговото правителство. Оставаме с усещането, че и днешното разпореждане на Борисов е свързано основно с душевните ни преживявания по Коледа и Нова година, а не със здравния статус на населението“, посочват още те и допълват, че липсата на уточнен регламент за цели сектори в икономиката ще породи нов хаос и свободен санкционен режим.

Лъжа е властта да се крие от думата локдаун и това нанася още един удар върху гражданите на България, защото истината изисква да се вземе решение на Народното събрание за обявяване на извънредно положение, с всички произтичащи от това ползи както за бизнеса, така и за останалите системи в държавата. Неграмотните действия на властта днес донесоха, освен масово заразяване и смърт, и вестта за предстоящи фалити, безработица и бедност“, посочват Бабикян, Хаджигенов и Минеков.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:42, 25 ное 20

Ех, ако Бабикян ни беше премиер, всичко това нямаше да е така. Щяхме да сме много по-напред от Израел, Италия, Испания, Франция и т.н. Но какво да се прави - нямали сме късмет...
Ама какво става - вече час и половина никой не коментира. Няма ли тролове? Няма ли хейтъри? Нямате ли мнение? Нямате ли радост от надеждата, която тримата ни дават?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама