Цветанов призова депутатите от ГЕРБ да отхвърлят бюджета

13:05, 24 ное 20 / Политика 25 1306 Василена Йорданова
Снимка: "Републиканци за България"

Бившият шеф на парламентарната група на ГЕРБ и настоящ лидер на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов определи Бюджет 2021 за грешка. В отворено писмо той призова бившите си колеги в парламента да не приемат държавния бюджет в този му вид, защото е изключително неразумен и заплашва финансовата стабилност на страната.

„В него се харчи прекалено много, а раздаването на толкова милиарди, които не са обезпечени със съответните приходи, е безотговорно действие, което обрича страната ни на поредица от години с тежки бюджетни дефицити. На практика този бюджет поставя край на водената през последните 20 години в България политика на строга финансова дисциплина, която е доказала своите резултати", смята Цветанов.

Според него на предлагания бюджет му липсва визия, за сметка на това безразборното харчене е в излишък, а средствата се отпускат безцелно. Така парите няма да достигнат нито до бизнеса, нито до хората в крайна нужда. Цветанов е категоричен, че този бюджет ще минира следващото управление, а новият кабинет ще трябва да избира между три лоши варианта – допълнително затягане на коланите по време на криза, повишаване на данъците или допълнително задлъжняване. 

Цветанов е на мнение, че дългосрочната финансова политика е далеч по-важна от краткосрочните междупартийни боричкания. Според него обаче под натиска на министър-председателя Бойко Борисов, страната ни е на път да направи огромна грешка, а Народното събрание е единственият орган, който може да я предотврати.

Лидерът на „Републиканци за България“ отново заяви, че е станал свидетел на разочарование от страна на бивши и настоящи членове и симпатизанти на ГЕРБ заради пътя, по който е поела партията. Именно затова според него ГЕРБ няма да успее да запази броя депутати в следващия парламент и голяма част от настоящите народни представители ще останат извън него.

„Важно е как ще живеете след това и с какво ще бъдете запомнени, какво наследство ще оставите. Сега пред вас се отваря възможност. Изправени сте пред важен избор. Чий интерес ще защитите – този на вашите избиратели или този на вашия лидер?

Можете да подкрепите бюджета на Борисов и с гласа си да вкарате страната в тежка дългова спирала, в поредица от нови, още по-големи бюджетни дефицити. Така ще спазите партийната дисциплина и ще угодите на поредното решение на вашия лидер, но ще предадете вашите избиратели. Можете обаче да бъдете отговорни към своите избиратели и да отхвърлите проекта, който слага край на финансовата стабилност на България. Независимо, че ще ядосате вашия лидер.  Ако в този момент бях до вас, щях да направя второто. Защото вече съм научил, че животът е по-дълъг от мандата...Желая кураж и се надявам държавникът във всеки от вас да надделее!“, обръща се Цветанов за финал към бившите си колеги.

 

7 коментара
Boris 12:32, 24 ное 20

Бюджет 2021 е икономически необоснован, мерките които бяха предприети от страна на управляващите в сферата на здравеопазването и бизнеса са закъснели и неефективни , което от своя страна не доведе до желаните резултати.

Джули 13:45, 24 ное 20

В бюджета няма адекватност. Къде ще отиде бизнеса и икономиката след това. Те, че ще си отидат през март е ясно, но оставят криза в страната за години напред.

Анонимен 13:56, 24 ное 20

Това е бюджет на Борисов за Борисов. Аз обаче съм Народа и искам някой да помисли и за мен. Като Цветанов например. Браво! Отворена позиция за една по-добра България.

ALP 13:58, 24 ное 20

С този бюджет искат да ни върнат години назад и пак ще трябва ние да го плащаме, надявам се депутатите да послушат Цветанов и да действат като отговорни управници, а не като машини за гласуване.

Чихи 17:48, 24 ное 20

Дано тези от ГЕРБ се смилят над народа си, и се опълчат на Бойко. Ние също ще се опълчим на Бойко както направи Цветанов!

Анонимен 21:03, 24 ное 20

Да си трол на Апартаментчика е по гнусно от това да си фен на смрадливото трио! Това на вниманието на единия дневален дето хвали Цецо Корумпето!Егати падението!

Анонимен 21:27, 24 ное 20

Далеч по-престижно е да хвалиш Бойко Борисов тези дни...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!