Сдружение "Чисто Черно Море" е бенефициент по Оперативна програма „Добро управление“

11:00, 31 авг 20 25 324 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

„Сдружение "Чисто Черно Море" е бенефициент по Оперативна програма „Добро управление“, процедура: „ПОВИШАВАНЕ НА ГРАЖДАНСКОТО УЧАСТИЕ В ПРОЦЕСИТЕ НА ФОРМУЛИРАНЕ, ИЗПЪЛНЕНИЕ И МОНИТОРИНГ НА ПОЛИТИКИ И ЗАКОНОДАТЕЛСТВО“.

Сдружението изпълнява проект с наименование:

„Повишаване на обществената осведоменост и насърчаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на Морската стратегия на Република България“, и договор № BG05SFOP001-2.009-0067-C03

Проектът е с дата на стартиране: 10.01.2019 г.

Дата на приключване: 10.01.2021 г.

Обща стойност на бюджета в лева е 89 982.58, от които :

  • 76 485.19 лв. - Финансиране от ЕС (ЕСФ)
  • 13 497.39 лв. - Национално финансиране

Основна цел на проекта е: Повишаване на обществената осведоменост и насърчаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на Морската стратегия на Република България.

В рамките на проекта се създадоха Доклад – Анализи, както следва:

По дейност 1:  „Обобщаване на опита и идентифициране на съществуващите проблеми, ограничения, предизвикателства и рискове при изпълнението на Морска стратегия на Р. България“

  • В рамките на дейността се разработи: „Анализ - обобщаване на опита и идентифициране на съществуващите проблеми, ограничения, предизвикателства и рискове при изпълнението на Морска стратегия на Р България в съответствие с Рамкова Директива за Морска стратегия 2008/56/ЕС, с отправени препоръки“
  • - По дейност 2 : „Анализ – оценка на разработената система за участие на гражданското общество в процеса на разработване, изпълнение и мониторинг на Морска стратегия на Р. България в съответствие с Рамкова Директива за Морска стратегия 2008/56/ЕС (Директива 2008/56/ЕС на ЕП и на Съвета от 17 юни 2008 за създаване на рамка за действие на Общността в областта на политиката за морска околна среда, РДМС)“.
  • В рамките на дейността се създаде : Анализ - оценка на разработената система за участие на гражданското общество в процеса на разработване, изпълнение и мониторинг на Морска стратегия на Р България в съответствие с Рамкова Директива за Морска стратегия 2008/56/ЕС, с отправени препоръки.
  • По дейност 3: „Разработване на механизъм и инструментариум за обратна връзка и оценка от страна на гражданите при взаимоотношенията с административните структури за формулиране, изпълнение и мониторинг на Морска стратегия на Р.България".
  • В рамките на дейността се създаде: Пътна карта за гражданско участие на гражданските организации, бизнеса и административните структури за тяхното ефективно участие във формирането, изпълнението и мониторинга на Морската стратегия на Република България.

 

  • В изпълнение на дейност 4 – „Представяне на резултатите от Д1 и Д2 пред НПО-та, ЦГ и заинтересовани страни, активно участващи в процесите по изпълнението и мониторинга на Морската стратегия на РБ в съответствие с Рамкова Директива за Морска стратегия 2008/56/ЕС (Директива 2008/56/ЕС на ЕП и на Съвета от 17.06.08 за създаване на рамка за действие на Общността в областта на политиката за морска околна среда, РДМС)“ и  дейност 5 „ Дейности по повишаване на обществената осведоменост и насърчаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики за изпълнение на Морската стратегия на Р. България“ на 07.2020 г. и 21.07.2020 г.  в град Варна се проведоха кръгла маса и конференция със заинтересовани страни за представяне на продуктите по проекта.

В изпълнение на дейност 5 по проекта, се проведе широка информационна кампания, включваща :

- Отпечатване и разпространение на брошура „Пътна карта на гражданското участие“;

- Отпечатване и разпространение флаер за Информационната кампания;

- разработи плакат на Информационната кампания;

- разработи и излъчи видео-материал за Информационната кампания;

- реализира публикация в дигитална медия.

За повече информация относно проекта и разработените по него продукти може да намерите информация на „Facebook” страницата на бенефициента.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама