Седмицата започва с облачно време

07:00, 23 ное 20 25 1797 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В понеделник още преди обяд от север облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 9 и 14 градуса.

Над Черноморието облачността ще се увеличава, най-късно над крайните южни райони. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 10 и 11 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността, средна и висока, ще се увеличи. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 8, на 2000 метра - около 2 градуса.

Снимка: Топновини

Във вторник ще има разкъсана висока и средна облачност, след обяд от север на юг ще намалява до слънчево време. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в източната половина от страната - от север-североизток, към края на деня ще отслабне. Дневните температури слабо ще се понижат.

В сряда в планинските райони ще бъде слънчево и ще се затопля. В равнинната част от страната сутрин на много места ще е мъгливо или с ниска облачност, но през деня в повечето райони видимостта ще се подобрява, облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево. По-трайни ще бъдат мъглите по поречието на Дунав и на места в западната и централната част на Дунавската равнина. Дневните температури там ще остават по-ниски, от 3 до 6 градуса, в останалата част от страната ще достигат 10-12.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама