Организации на заведенията искат най-строги санкции за нарушителите на мерките

09:48, 22 ное 20 25 2215 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов и председателят на Сдружението на заведенията в България (СЗБ) Емил Коларов настояват за най-строги санкции на установените нарушители на противоепидемичните мерки от страна на бранша.

Припомняме, че вчера от СДВР съобщиха за редица открити нарушения при проверки на заведения в столицата - за държани клиенти като заложници, струпване на хора, недопускане на проверяващи, работа след 23:30 часа и наркотици.

От двете организации изразяват своята подкрепа за действията на МВР и РЗИ при извършените от тях проверки и се разграничават от извършителите на нарушения.

Нарушения: Заведения не пускат проверяващи, на жена й прилоша

"Подобно поведение е проява на безотговорност по време на криза и застрашава живота и здравето на хората. Хиляди наши членове, които спазват мерките и търпят сериозни загуби, са възмутени от подобни практики на нелоялна конкуренция и ги осъждат остро", се казва в разпространена до медиите позиция, подписана от Алибегов и Коларов.

Те призовават да се започнат масови проверки на партитата, организирани в частни помещения, на които не се спазват никакви мерки.

"Без значение кой е организаторът, това е безотговорно поведение, което заобикаля правилата и води единствено до дребно печалбарство в сивия сектор и необоснован риск. За пореден път призоваваме за спазване на всички правила, за да излезем възможно най-бързо от кризата с Covid-19", категорични са от Алибегов и Коларов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама