Мениджърски интереси пречат на националния отбор

10:31, 19 ное 20 / Спорт 25 1964 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Ако се махнат мениджърските интереси, съм сигурен че няма да има проблем да се класират за голям форум. Така спортният министър Красен Кралев коментира представянето на националния отбор по футбол.

"Футболът ни от доста време е в подобно състояние. Грешките са допускани за много дълъг период. Федерациите са независими организации. По време на комунизма направо се звънеше и се сменяше треньорът, сега обаче федерациите са независими организации.", коментира Кралев в ефира на bTV.

Той не е доволен от Дерменджиев, защото отборът не постига резултати.

Дори и след две дузпи България не можа да се справи с Финландия

"Аз съм министър, не ми е работа да коментирам нивото на националния отбор. В младежкия отбор има над 20 момчета, които са готови. Защо малка част от тях са в мъжкия отбор, това си е решение на ръководството. Ако се махнат мениджърските интереси, съм сигурен че няма да има проблем да се класират", каза той, но не пожела да навлиза в подробности относно изказването си за мениджърските интереси и за това защо един футболист играе, а друг не.

Снощи след равенството 0:0 с Ирландия в Дъблин селекционерът Георги Дерменджиев заяви, че с правилните решения българският футбол може да вдигне класата си, но не уточни какви са тези правилни решения. "Има много хора, които могат да ги вземат", каза той след срещата.

България остана без победа в надпреварата. След шест мача тимът ни събра две точки и вкара два гола, като поради тази причина падна до трета дивизия на турнира.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама