Слънцето започва да се показва

07:00, 19 ное 20 25 2099 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Облачността над Северна България ще остане предимно значителна, над Южна ще има по-съществени разкъсвания и намаления, на места и до предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 7 и 12 градуса.

Над Черноморието ще остане облачно. Само в крайните южни райони има повишена вероятност за слаб валеж. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 11-13 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще е 4 бала, в заливите - 3 бала, но привечер навсякъде ще отслабне до 3 бала.

Над планините до сутринта, главно в Родопите ще е със слаби валежи, предимно от сняг. До около обяд преваляванията ще спират, а облачността над масивите от Югозападна България ще започне да се разкъсва и намалява, на места и до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 1 .

В петък над Югозападна България облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево. Над северните и източните райони от страната ще остане предимно облачно, там не са изключени и изолирани слаби валежи от дъжд. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните - между 7 и 12. В събота от север ще прониква студен въздух и дневните температури ще се понижат с още градус-два. Ще преобладава облачно време. Възможно е на отделни места да превали слаб дъжд, в Предбалкана и високите полета - слаб сняг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама