Агресия в клас: Учителка скубе и обижда ученичка заради повредена врата

14:12, 16 ное 20 25 3329 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Преподавателка по български език и литература в основно училище "Неофит Рилски" в разложкото село Горно Драглище е заснета да скубе и обижда ученичка заради повредена врата. От клипчето, разпространено в социалните мрежи, се чува, че учителката крещи и се заканва с: "Ще те хвана за косата и ще те вейна там през вратата".

Часове след появата на клипа в интернет директорът на училището Бойчо Пукнев направи изявление пред регионалния сайт "Инфомрежа", в което заяви, че ще се самосезира. Учителката от видеото е Райка Калоянова, а нападнатата ученичка е седмокласичка.

"Категорично се разграничавам от действията на колежката Калоянова. За нас на първо място стои здравето на децата. След писмените обяснения на Калоянова и Узунова, и след разговор с родителя, ще съберем педагогическия съвет и ще вземем някакво решение“, каза директорът, който ръководи школото от началото на годината. Проверка по случая ще извърши и общински съвет. 

Самата учителка също направи изявление по случая пред Нова телевизия. Тя обяснява реакцията си с желание да предотврати бъдещи инциденти заради повредената врата. "На клипа се вижда, че момичето стои, а аз ѝ разрошвам косата. Изобщо не е това, което се вижда от тази страна, че аз размахвам ръце и я бия", казва госпожа Калоянова.

Майката на момичето от своя страна твърди, че дъщеря ѝ обяснила, че е ходила до тоалетна. Вратата пък отдавна била развалена и се затваряла сама от течението.

От друга страна, учители казват пред БНР, че ударената ученичка има проблемно поведение и е много арогантна, но родителите не предприемат мерки.

От началото на учебната година: 40 учители и около 500 ученици са под карантина

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама