Почина генералният директор на БТА Максим Минчев

15:50, 15 ное 20 25 2527 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

След кратко боледуване на 67 години почина генералният директор на БТА Максим Минчев.

"Ще го запомним като рядко добър, работлив и обаятелен човек. Екипът на БТА изказва най-искрени съболезнования на семейството и близките на Максим", пишат от агенцията.

Максим Минчев е роден на 5 юни 1953 г. в София. През 1972 – 1976 г. завършва специалност „Журналистика“ в Лвовския университет. През 1983 – 1986 г. учи специалност „Педагогика“ във Военна академия "Георги Раковски". През 1993 – 1996 г. е стипендиант на НАТО, към щаб–квартирата на НАТО в Брюксел.

От 1991 г. е член на Управителния съвет и пресдиректор на Атлантическия клуб в България, членува и в УС на Евроатлантическата асоциация за международна политика и сигурност.

От 2003 г. е генерален директор на БТА. През 2016 г. става генерален секретар на NAWC (Световен съвет на информационните агенции). През 2016 г. става президент на EANA (Асоциация на информационните агенции от Балканите и Югоизточна Европа) и BSANNA (Асоциация на информационните агенции от Черноморския регион).

На прощаване

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на семейството и близките на Максим Минчев. "Обществото ни и българската журналистика загубиха голям човек и професионалист със значим принос за развитието на агенционната журналистика в България. Той ще бъде запомнен с богатата си ерудиция, широкия си кръгозор и сърдечността си", каза президентът. 

Своите съболезнования към близките на Минчев изказа и премиерът Бойко Борисов. "Доказан и уважаван журналист, с богат професионален опит и винаги воден от стандартите на професията. Бог да го прости и поклон пред паметта му!", написа той в социалните мрежи.

Съболезнования изрази и министърът на културата Боил Банов. "Съболезнования на семейството, близките и колегите на Максим Минчев - професионалист, почтен човек и добър приятел. Поклон", написа министърът на културата в социалните мрежи. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова също изрази съболезнования. "Максим Минчев - верен приятел, от хората, които заразяват с добротата си. Човек-енциклопедия, с когото всеки разговор беше урок. Със знанията и уменията си зададе стандарти в журналистиката", написа тя в профила си във "Фейсбук". 

Екипът на ТОПНОВИНИ изказва искрени съболезнования към семейството и близките на Максим Минчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама