COVID-19 по света: Заразените в Мексико надхвърлиха 1 милион

16:15, 15 ное 20 25 2635 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Мексиканското министерство на здравеопазването съобщи, че страната е надхвърлила бариерата от един милион случая на COVID-19. От началото на пандемията потвърдените инфекции са 1 003 253, смъртните случаи са 98 259.

На пресконференция генералният директор на „Промоция на здравето“ Рикардо Кортес обяви, че през последните 24 часа има 5 860 нови инфекции и 635 нови смъртни случая от коронавирус, съобщиха "Дойчев веле" и БГНЕС.

Според университета "Джон Хопкинс", Мексико е единадесетата държава с най-много потвърдени инфекции след САЩ, Индия, Бразилия, Франция, Русия, Испания, Великобритания, Аржентина, Колумбия и Италия.

Това е и четвъртата държава в света с най-много смъртни случаи, надминати само САЩ, Бразилия и Индия.

Протести срещу карантината в Германия и Великобритания

Протести срещу карантината се състояха в Германия и Великобритания по-рано днес, предаде Нова телевизия. На митинги в Бристол и Ливърпул се събраха стотици противници на ограниченията заради коронавируса, както и антиваксъри, а в Германия най-големият митинг срещу карантината се състоя във Франкфурт.

Сърбия затваря кафенета, ресторанти и клубове

Сръбското правителство реши днес да ограничи работното време на ресторанти, кафенета, нощни клубове, търговски центрове и магазини от 21:00 до 5:00 ч. сутринта. Това бе съобщено от премиерът на страната Ана Бърнабич, цитиран от БНТ.

Изключение от тази мярка са аптеките, доставките на храна и бензиностанциите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама