MAX Sport 1 ще излъчва финалите на ATP в Лондон

13:13, 13 ное 20 / Спорт 25 2029 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Най-добрите осем тенисисти за 2020 година се събират в лондонската зала „O2 Arena“, за да определят новия шампион на финалите на ATP. Това ще е юбилейното 50-о издание на надпреварата, в която по традиция участват само най-добре представилите се през последните 12 месеца тенисисти, а MAX Sport 1 ще излъчи пряко всички мачове. 

Въпреки че сезонът беше съкратен заради пандемията от коронавирус, изненади в столицата на Великобритания няма, и списъкът с участниците е внушителен. Световният №1 Новак Джокович и Даниил Медведев са фаворитите в едната група, докато в другата водещите имена са Рафаел Надал и Доминик Тийм.

В група „Токио 1970“ компания на Ноле и първата ракета на Русия ще правят Александър Зверев и Диего Шварцман, докато в потока „Лондон 2020“, освен Матадора и шампиона от US Open 2020, са намиращият се в чудесна форма Андрей Рубльов и действащият носител на трофея в „O2 Arena“ Стефанос Циципас.

Снимка: А1

Старт на надпреварата в неделя от 16:00 часа ще дадат Доминик Тийм и Стефанос Циципас в мач повторение на финала от 2019 г., а след 22:00 часа на корта излизат Рафаел Надал и Андрей Рубльов, като и двата двубоя ще се предават пряко по MAX Sport 1. В понеделник, отново пряко по MAX Sport 1, от 16:00 часа Новак Джокович играе срещу Диего Шварцман, а след 22:00 часа Даниил Медведев се изправя срещу Александър Зверев. Финалният двубой пък е насрочен за 22 ноември.

Новак Джокович ще се бори за шести трофей в надпреварата и първи от пет години насам. Ноле е с актив 36 победи срещу 14 загуби на финалите, а петте му отличия дойдоха през 2008, 2012, 2013, 2014 и 2015.

Рафаел Надал пък се класира за финалите в Лондон за 16-и пореден сезон, но поради различни травми той участва само в девет от тези състезания и още няма титла, като на сметката си има два загубени финала.

Миналата година трофеят отиде в ръцете на Стефанос Циципас, който на финала надигра Доминик Тийм. Най-големият успех в историята на мъжкия тенис на България също е свързан с финалите на ATP в Лондон, когато през 2017 г. отличието беше спечелено от първата ни ракета Григор Димитров при дебютното му и засега единствено участие във формата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама