Пет години от най-кървавия атентат в Париж

12:48, 13 ное 20 / Свят 25 2349 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Франция почита паметта на жертвите при серията нападения в Париж преди пет години

Премиерът Жан Кастекс, кметът на Париж Ан Идалго, представители на обществеността положиха венци на местата на терористичните актове, дело на три групи ислямски екстремисти.

Светлините на Айфеловата кула през нощта ще примигват за кратко в памет на жертвите. Парижката филхармония пък ще изнесе класически концерт със специално композирани творби.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На 13 ноември 2015 г. 131 души загинаха и над 400 бяха ранени в Париж в няколко последователни атаки. Атентатор-самоубиец взриви бомба на Стад дьо Франс, в барове и ресторанти в сърцето на града беше открит огън. Нaй-много са жертвите на третата мишена на атентаторите - зала Батаклан, където в този момент се провеждаше концерт.

Отговорност за нападението пое терористичната организация „Ислямска държава“.

Единственият оцелял нападател ще бъде съден в началото на следващата година

Днес Франция отново е в състояние на повишена готовност заради ислямисткия екстремизъм. През последните седмици имаше три нападения, включително обезглавяването на учителя по история Самюел Пати близо до училището му миналия месец.

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 11:59, 15 ное 20

Франзузите подобриха нашата поговорка"Храни куче да те ...убива( те лае).
Е, като имат толкова пари за социални помощи....Някой трябва да им каже и друга наша поговорка- "Който не работи- не трябва да яде"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама