Главният секретар на президента иска извинение от депутат от ГЕРБ

17:26, 12 ное 20 / Политика 25 2147 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В отворено писмо до парламента главният секретар на президента Димитър Стоянов призова народния представител от ГЕРБ Лъчезар Иванов да представи доказателства за твърденията си от парламентарната трибуна на 11 ноември, че Стоянов „десет дни е обикалял и пръскал зарази по учения“.

Стоянов настоява при непредставяне на такива доказателства за публично извинение от страна на Иванов за изречената неистина, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В писмото си Димитър Стоянов напомня, че е в отпуск от 26 октомври, а от 29 октомври спазва предписаната му изолация и няма публични изяви и контакти.

Президентът се самоизолира

Главният секретар на президента подчертава, че изричането на неверни твърдения от парламентарната трибуна за извличане на политическа изгода не е прецедент, но е крайно непочтено към гражданите. "Манипулациите, разпространявани от депутати, рушат и последните остатъци от доверие в 44-то Народно събрание, чийто авторитет е и без това вече тежко компрометиран от качеството на неговата работа", пише още в отвореното писмо на Димитър Стоянов.

Въпросната реплика е изречена от Лъчезар Иванов при спор в пленарна зала заради отказа на БСП да се регистрират в пленарна зала. Това налага болни депутати от управляващите да спасяват кворума. Иванов спомена президента и главния му секретар, както и това че често депутати от левицата са без маски в парламента. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама