Мъгливо и облачно, но почти без валежи

07:00, 10 ное 20 25 1972 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През следващото денонощие времето ще остане без съществена промяна. В равнинната част от страната и котловините на много места ще е с мъгла или ниска облачност. Почти без валежи. Предимно слънчево ще е над планинските райони. Ще има слаб североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса, максималните - между 9 и 14 градуса.

Над Черноморието ще остане със значителна ниска облачност или мъгла, които ще се задържат почти през целия ден. В крайните южни райони има повишена вероятност да преръми. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 16-17 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.


Снимка: CanStockPhoto

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток, по високите части - от север-североизток. Температурите слабо ще се понижат, но ще остане сравнително топло с максимална температура на 1200 метра - около 15 градуса, на 2000 метра - около 9.

В сряда времето ще се задържи предимно облачно и мъгливо. На отделни места, от мъглата или инверсионната облачност, ще ръми. Вятърът ще е слаб, в източните райони - до умерен, от североизток. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а максималните - между 9 и 14 градуса.

В четвъртък над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и ще намалява. Над Източна ще остане облачно, вятърът ще отслабне. Температурите се задържат без съществена промяна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама