Каракачанов: Има готовност за полеви болници, ако се стигне дотам

19:44, 05 ное 20 / COVID-19 25 1983 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Армията има разработен план с Министерството на вътрешните работи за борба с коронавируса. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на БНТ.

Това, с което ние можем да помагаме, са военните болници, които функционират в някои градове на България – София, Пловдив, Сливен, Плевен, Варна. Навсякъде има открити COVID-19 отделения. Военните болници не обслужват само работещи в системата на Министерство на отбраната“, обясни Каракачанов.

Коронавирусът у нас: Въвеждат "зелени коридори" за възрастните

При необходимост има готовност за полеви болници, подчерта Каракачанов, но преди да се стигне дотам има още ходове, които могат да бъдат направени. За лечение на хора могат да бъдат използвани неработещи хотели. Там условията на живот и хигиена са много по-добри от военно-полева болница.

Той подчерта, че от тази пандемия трябва да си извлечем един извод: „Ние като нация, ако не сме солидарни един с друг, няма кой да ни помогне".

Каракачанов допълни, че трябва да се обсъдят мерки, които да не спират трудовия процес.

Какво да правим при съмнение за CОVID-19?

„Защото въпросът е хем да спасиш живота на гражданите, хем да не спреш живота в държавата. Не може хората да не ходят на работа, да останат без доходи. Видно е какво се случва. Надявам се, че скептиците по отношение на сериозността на пандемията стават все по-малко“, каза той.

"Здравната ни система още се държи, но трябва да я подпомогнем с разумни мерки, с помощ под формата на доброволци, с даряване на кръвна плазма", каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама