Предимно слънчев и топъл петък

07:00, 06 ное 20 25 2187 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В петък ще има разкъсана облачност. Над много райони тя ще намалява до слънчево време. Преди обяд на места в низините и котловините ще има мъгли. Ще духа слаб, в Източна България - умерен, предимно северен вятър.

Минималните температури ще бъдат предимно между 3 и 8 градуса, в София - около 4. Максималните ще са между 12 и 17 градуса, малко по-високи - в крайните югозападни райони.

Над Черноморието преди обяд ще има разкъсана висока облачност, а на места - мъгла или ниска облачност. В следобедните часове над повечето райони вече ще бъде слънчево, като значителна ще се задържи облачността на юг от Бургас. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 13 и 15 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Снимка: CanStockPhoto

Над планините ще има разкъсана, предимно висока облачност, през деня намаляваща до слънчево време. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра - около 3.

През почивните дни облачността ще е разкъсана, с повече слънце около и след обяд в планините и планинските райони. В равнинната част от страната след полунощ и до сутринта ще се образува мъгла или значителна ниска облачност, които на места ще се задържат до около обяд. В събота и в източните райони вятърът ще отслабне. Минималните температури ще бъда предимно между 2 и 7 градуса, малко по-високи по Черноморието, максималните - между 12 и 17 градуса. В планините ще се затопля.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама