„Уилоу” се завръща като сериал продължение

20:15, 05 ное 20 / Култура 25 3160 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Фентъзи филмът „Уилоу” на режисьора Рон Хауърд от 1988 г. ще се сдобие с продължение 32 години след премиерата си, съобщиха от „Дисни”.

Продължението на приказната история, в която един малък човек магьосник спасява бебе – принцеса, на която е отредено да спаси света, ще се появи като телевизионен сериал, който ще бъде излъчен в платформата „Дисни Плюс”. 

Това ще бъде втората продукция на „Лукасфилм”, създадена специално за платформата на „Дисни“ след „Мандалорецът”, както и първото излизане след пет години от света на „Междузвездни войни”. Не се очаква сериалът „Уилоу” да промени нещо във фантастичната вселена, която познаваме от първия филм от 1988 г., създаден по идея на Джордж Лукас. Тогава „Уилоу” беше един от хитовете в боксофиса с Вал Килмър в една от забележителните си роли, пише Ploshtadslaveikov.com

Уоруик Дейвис, който изигра Уилоу при Рон Хауърд, засега е единственият от оригиналния актьорски състав, който със сигурност ще участва в телевизионното продължение. Самият Рон Хауърд сега е изпълнителен продуцент на проекта. Той описва продължението като „творчески поглед напред, а не носталгично връщане назад”. Режисьор ще бъде Джон М. Чу, познат от филма „Луди богаташи” (Crazy Rich Asians).

След като „Лукасфилм” излезе от сагата за Скайуокър, може да се очакват още продължения на касови проекти на компанията. Вече се появиха намеци, че скоро ще излезе и сериал по „Индиана Джоунс”, който вероятно ще бъде стартиран едва след като петият филм от поредицата излезе на екран.

Преди новият сериал „Уилоу” да бъде излъчен в „Дисни Плюс”, платформата пусна стария филм в стрийминг услугата си, за да може нови фенове да се запознаят с предисторията, а старите – да си го припомнят.

Филм показва бъдещето на планетата, ако COVID-19 мутира

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама