А1 с най-добрите практики за защита и управление на личните данни

11:31, 05 ное 20 25 2137 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

А1 България прилага най-високи стандарти за информационна сигурност и управление на неприкосновеността на личните данни на своите клиенти, партньори и служители. Компанията успешно премина през одит процедура, проведена от Lloyd's Register, която удостовери това според изискванията на международния стандарт ISO 27701:2019, съобщи А1.

Така А1 България става първата компания в A1 Group и една от малкото в страната, която доказано отговаря на новия международен стандарт и се очаква да получи официалния сертификат - за изградена цялостна система за управление поверителността и защитата на личните данни (PIMS). Стандартът определя изискванията за създаване, прилагане, поддържане и непрекъснато подобряване на тази система. Той е разширение към вече сертифицирания в телекома ISO/IEC 27001 за управление на сигурността на информацията.


Снимка: А1

В допълнение към двата стандарта 27701 и 27001, проведеният в А1 България одит препотвърди и функционирането на сертифицираната интегрирана система за управление на услуги, в съответствие на изискванията на стандартите: ISO/IEC 9001 за управление на качеството на услугите, ISO/IEC 20000-1 за управление на предоставяне на услуги.

Потвърждаването на съответствието на А1 с най-добрите световни практики и международните стандарти в тези сфери е още едно доказателство за високото качество на интегрираните телекомуникационни решения на А1, сред които са и редица облачни услуги. Постиженията на телекома по отношение на системите, с които предоставя своите услуги, предоставят на компаниите и индивидуалните потребители и допълнителна увереност, че чувствителната информация е в сигурни ръце.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама