18 г. затвор за убиеца на Андреа от Галиче

12:21, 03 ное 20 25 2286 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Присъда от 18 години затвор за убиеца на Андреа от Галиче постанови Окръжният съд във Враца. Делото срещу Аксел Олеков протече при съкратен режим.

Присъдата е максималната, която позволява законът за непълнолетни извършители, съобщи bTV. В съда Олеков е изразил съжаление за стореното, след като признал за извършеното престъпление.

Прокурорът по делото е поискал 12 години затвор за убийството, извършено по особено мъчителен начин, и 6 години за останалите деяния.

Близките на Андреа продължават да настояват за промяна в закона и за доживотен затвор без право на замяна при подобни престъпления.

Припомняме, че 18-годишната Андреа бе открита с прерязано гърло в двора на дома си по-рано тази година. Ученичката от Галиче живеела сама, понеже баща ѝ работел в чужбина, а майката отдавна била напуснала семейството. 

"Никой и нищо не може да компенсира близките за смъртта на детето им. Продължаваме да работим за намаляване на този вид престъпност". Това написа в Twitter главният прокурор Иван Гешев по повод делото.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама