COVID-19 по света: Болниците в Брюксел без места, прехвърлят пациенти в Германия

16:21, 03 ное 20 25 2707 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Болниците в Брюксел вече нямат свободни легла за интензивно лечение на пациенти, заразени с COVID-19, а останалите 100 свободни места в цялата страна ще бъдат запълнени през следващите дни, предупреждават белгийските здравни служители.

Отделенията за интензивно лечение в Брюксел достигнаха своя максимум, а новите пациенти се прехвърлят в други болници в Белгия. С над 600 нови хоспитализации на ден и общо 6823 пациенти за болнично лечение, от които 1300 са интензивно лечение. Белгия тази седмица надмина върха на първата вълна от пренаселеност на новия коронавирус. През уикенда се засили прехвърлянето на пациенти скоронавирус от белгийските в германските болници, предаде БГНЕС.

Във Франция също планират да прехвърлят пациенти с COVID-19 за лечение в Германия, тъй като някои болници се огъват под натиска на случаите на новозаразени с вируса, съобщиха от болнична федерация, цитирани от БГНЕС. Някои пациенти вече са били прехвърлени в други болници във Франция, особено в Бретан, където случаите на коронавирус са сравнително редки

Рекордните над 52 500 нови случая на коронавирус са били регистрирани през последното денонощие във Франция. Общият брой на случаите в страната е почти милион и половина. Расте и броят на пациентите с коронавирус във френските болници. Въпреки това, училища и университети продължават да са отворени.

COVID-19 по света: Пълна изолация в Солун и Серес

От днес гръцките власти обявиха режим на пълна изолация в северните градове Солун и Серес за срок от две седмици, за да спрат рязкото покачване на случаите на коронавирус. 

За да се ограничи излизането от домовете, отново е необходимо изпращане на съобщение по телефона за причината за излизане. Вечерният час се въвежда от 21:00 до 5:00 часа сутринта, докато в другите райони на страната е от полунощ. Прекратяват се вътрешните и международни полети към летището в Солун, съобщи БНР. Отворени остават магазините за хранителни продукти, аптеки и банки. Ресторантите и кафенетата могат да обслужват клиенти само за домашни поръчки.

Също от днес под карантина са областите Атика и цяла Северна Гърция. Маските остават задължителни за цялата страна на закрито и на открито.

Напишете коментар
Коментари: 4
1 SergeyFralo 01:48, 04 ное 20

Регистрация

2 HeaterpeD 11:41, 04 ное 20

Вы не правы. Я уверен. Пишите мне в PM, обсудим.

---
да можно угарнуть)))!!!! скачать фифа, скачать фифа а также скачать fifa 15 xbox 360 lt 2.0 скачать fifa

3 HeaterpeD 20:44, 04 ное 20

Замечательно, это очень ценная фраза

---
Теперь всё понятно, большое спасибо за помощь в этом вопросе. Как мне Вас отблагодарить? скачать фифа, скачать fifa и официальный сайт фифа скачать фифа

4 SergeyFralo 01:50, 05 ное 20

Регистрация

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама