След земетресението в Турция: Спасиха две деца, стояли часове под руините

12:05, 02 ное 20 / Свят 25 1945 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Броят на жертвите от земетресението в провинция Измир в Западна Турция се е увеличил до 79, съобщи турското министерство за управление на извънредни ситуации.

"79 от нашите граждани бяха убити. 743 от 962 ранени бяха изписани, лечението на 219 души в болници продължава", се казва в изявление на министерството, цитирано от БГНЕС. Турският министър на екологията и градското развитие заяви, че държавата е започнала да изплаща помощи на пострадалите.

Ердоган обеща възможно най-скоро нови домове за пострадалите от земетресението в Измир

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През нощта 14-годишно момиче беше спасено след повече от 58 часа под руините, а рано тази сутрин беше спасено и 3-годишно дете, което оцелява след 65 часа под останките на сграда в жилищен квартал. Така броят на спасените се увеличи до 106 души.

Работата на спасителните екипи продължава, но вероятността да бъдат открити живи хора изпод отломките намалява с всеки час.

1036 са досега вторичните трусове в Измир

На 30 октомври земетресение с магнитуд 6,7 разлюля западната част на Турция, епицентърът беше в Егейско море близо до град Сеферихисар в провинция Измир. Земетресението се е усетило и на близките гръцки острови. Гръцките сеизмолози оценяват силата му на 6,9. Съобщава се, че в Измир са се срутили поне 20 сгради.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама