Мачът Пулев - Джошуа може да бъде преместен

10:56, 02 ное 20 / Спорт 25 2276 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Дългоочакваният мач за титлите в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) между шампиона Антъни Джошуа и претендента Кубрат Пулев може да се състои, но извън Англия. Срещата беше насрочена за 12 декември в Лондон.

Причината е в затягането на мерките за ограничаване на разпространението на коронавирус, обясни промоутърът на британеца - Еди Хърн. От 5 ноември в страната се въвежда нови рестрикции, които включват пълно затваряне на ресторанти (освен тези, които предлагат храна за вкъщи), фитнес зали, басейни и салони за красота. На гражданите се препоръчва да останат по домовете си, освен ако излизането навън не е напълно наложително - за грижа за деца, образование, упражнения на открито, по медицински причини и за пазаруване на основни продукти.

Това означава, че най-вероятно мачът за световните титли ще може да се проведе на 12 декември, но без зрители по трибуните.

"Ще се опитаме да осигурим присъствието на зрители на мача на Ей Джей, но може и да го преместим другаде", заяви Хърн след срещата между Олександър Усик и Дерек Чисора, цитиран от медиите в страната. "Новината за ново затваряне е съкрушителна за цялата страна. Мачовете ни са сигурни. Говорим с властите в опит да има публика на срещите. Ще видим какво ще стане", добави той, пише bTV.

Пулев е забавно предизвикателство, смята мениджърът на Джошуа

Според Хърн липсата на зрители по трибуните по време на мача в "О2 Арена" ще "струва" 2 млн. паунда. Толкова биха били приходите от продажба на билети за срещата. Ако все пак мачът беше останал на стадиона на футболния "Тотнъм" (а такъв беше първоначалният план), то загубите щяха да са размер на 8 млн. паунда, изчислил е той. Футболното съоръжение побира повече публика.

"Проблемът е, че няма никаква яснота какво ще се случи през декември, камо ли през януари и февруари. Хората не планират нищо за април или май, защото просто не знаят какво ще бъде отворено", обясни промоутърът.

Мачът между Пулев и Джошуа първоначално беше предвиден за лятото на 2020 г., но след това беше отменен заради пандемията. По време на преговорите между двата щаба се появиха оферти и от други страни, които да приемат важния сблъсък за титлите. Варианти бяха Истанбул, Близкия Изток и дори на яхта на хърватското крайбрежие. В крайна сметка надделя желанието на Джошуа да се боксира в родината си. Той не се изправял пред публика във Великобритания от септември 2018 г., когато нокаутира Александър Поветкин на "Уембли".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама