Няма данни задържаният тунизиец да е свързан с терористичния акт в Ница

20:00, 31 окт 20 25 2718 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Тунизийски гражданин, издирван от френските власти, е заловен в Добрич, след като нерегламентирано е влязъл на българска територия от Румъния през ГКПП "Кардам". При влизането си от Румъния чужденецът не е спрял за проверка и е счупил бариерата. След гонка с полицията и зрелищна катастрофа на едно от най-оживените кръстовища в Добрич, той е арестуван.

Трети задържан за убийствата в Ница

Очаква се европейската заповед за задържането му от френските власти, която трябва да изясни за какво престъпление се издирва.

Тунизиецът е издирван от френските власти за тежко престъпление, но към момента няма данни да е свързан с терористичния акт в Ница. Службите проверяват, обаче дали задържаният е свързан с терористични организации, предаде БНТ. 

"На този етап по делото има данни, че се издирва за тежко престъпление, международно издирване е предприето от страна на Франция, както и че международният паспорт, с който разполага или паспортът на тунизийски гражданин не е истински документ", заяви районният прокурор на Генерал Тошево Йорданка Чанева.

Проверява се още дали регистрационните табели на автомобила, с който тунизиецът е влязъл на територията на България, са подменени. Съмненията, че задържаният е свързан с атентата в Ница, засега се отхвърлят.

Прокуратурата му е повдигнала обвинения за незаконно влизане на наша територия и хулиганство. Ще му бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража".

 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:01, 31 окт 20

До тук добре. Само да не го пуснат след 24 или 72 часа

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама