Двама ръководители в ГДБОП са наказани за операцията на грешен адрес

18:12, 28 окт 20 / Общество 25 1853 Юлиан  Тодоров
Снимка: БГНЕС

Двама високопоставени служители на ГДБОП са били наказани за операцията на грешен адрес в столичния квартал "Левски Г", съобщи пред БНР министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

"Проверката приключи. Установени са дисциплинарни нарушения на двама служители, единият от които е на високо ръководно ниво в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и са наложени наказания на тези служители", обяви министърът. 

Социалните мрежи взеха за смях ГДБОП и гафа им със сбъркания адрес

Терзийски допълни, че днес е поканил един от синдикатите в МВР на разговори за изясняване на различията, свързани с увеличението на заплатите на полицаите.

"Не сме спирали да водим неформални диалози с ръководителите на синдикатите. През последните месеци има различни искания от тяхна страна. Водим добър диалог. Нещата, които се променят и в нормативната база, и във финансов аспект, са доста резултатни", категоричен е той.

Министър Терзийски обяви, че ще води разговори с всички синдикати в МВР, а след тези разговори ще бъде направен Съвет за социално партньорство, формиран с негова заповед и се ръководи от един от заместник-министрите. 

Полицейският синдикат обяви протестна готовност

"Увеличението от 10% за над 48 хиляди служители е доста сериозна сума - възлиза на повече от 154 млн. лева. Не бих казал, че е стандартна тази сума или малко това увеличение", каза Терзийски.

От една седмица най-големият синдикат в МВР организира мълчаливи протести в цялата страна. Сред поводите за недоволство е и това, че полицаите и пожарникарите не са обхванати от 30-процентното увеличение на заплатите в институции на първа линия в борбата с пандемията.

Във връзка с участието на МВР в борбата с коронавируса в България, Христо Терзийски заяви, че им е възложено да следят карантинирането на над 28 400 лица в страната и добави, че се извършват проверки на здравните органи в условията на епидемична обстановка.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!