Столичната зоологическа градина премина на зимно работно време

13:19, 27 окт 20 / София 25 1751 Шрифт:
Антония Руменова

Столичната зоологическа градина преминава към зимно работно време. Касите на централния и западния вход на зоопарка ще продават билети всеки ден от 8.30 часа  до 16.30 часа.

На всеки два часа касите ще бъдат затваряни за дезинфекция в рамките на 10 минути. Престоят на посетители в зоопарка е позволен до 17 часа. В момента залите „Големи котки, терариум и аквариум“, „Гиганти“ и зали Маймуни 1 и 3 са затворени за посетители до второ нареждане поради епидемичната обстановка. Всички останали атракции са достъпни за посетителите, съобщи столичният зоопарк.

Най-новото попълнение на парка – снежният леопард Никс, който пристигна миналата седмица от Чехия, се чувства добре и започва да привиква към новата среда.

Снимка: Столична община

За него е приготвено подходящо вътрешно и външно заграждение, което беше одобрено от координатора на програмата за снежните леопарди на Европейската асоциация на зоологическите градини и аквариумите. Леопардът Никс се нуждае от една до три седмици за адаптация на новото място, преди да се срещне с публиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама