Великият Хабиб подчини Гейджи и остана непобеден в последната си битка

15:17, 25 окт 20 / Спорт 25 2302 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Дагестанската легенда в смесените бойни изкуства Хабиб Нурмагомедов подчини с триъгълник Джъстин Гейджи и го принуди да се откаже, като по този начин постигна 29-а поредна победа в кариерата си, защитавайки за трети път титлата в лека категория на UFC, а в същото време обявявайки и края на професионалния си път в октагона.

Хабиб доказа отново, че е кралят не само в дивизията, но и че е най-доминиращият шампион в организацията, след като още във втория рунд с триъгълник подчини считания за най-сериозен свой опонент. Хабиб обяви края на кариерата си в интервюто след мача.

"Татко ми даде всичко, треньорите ми дадоха всичко през тези толкова дълги години. Няма как да вляза повече в октагона без баща ми. Три дни говорих с майка ми за тази битка, но аз й обещах, че това ще е последната ми битка. Аз съм човек на думата си и направих точно това. Искам просто да бъда номер 1, мисля, че заслужавам да съм номер 1 във всички категории. Благодаря на организаторите, благодаря на Гейджи, знам, че той е стойностен човек, не знаем какво ще се случи утре. Това беше последният ми мач в UFC. Това беше мечтата на татко, какво да ви кажа повече. Дъстин и Конър ще се бият през януари, но не ме интересуват. Когато през 2012-а подписах с UFC, много хора се съмняваха с мен, защото дойдох от малко градче в Дагестан. Не мога да повярвам още, всичко дойде на моите плещи сега. Останах само с един родител и ще трябва да се грижа за семейството ми", каза Хабиб след края на срещата.

По-рано тази година бащата на Хабиб Абдулманап Нурмагомедов почина след дълга борба с множество здравословни проблеми и коронавирус.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама