ЛиЛана излиза на свобода срещу "подписка"

12:54, 22 окт 20 25 1833 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Специализираният наказателен съд определи днес най-леката мярка за неотклонение "подписка" наобвиняемата Лиляна Деянова, известна като певицата Лилана, съобщи bTV.

Тя е под домашен арест от август, когато съдът прецени, че няма основание да бъде държана под стража. Прокуратурата ще обжалва днешното решение за по-лека мярка за неотклонение спрямо Деянова.

ЛиЛана бе арестувана в края на април по обвинение за участие в организирана престъпна група и злоупотреби с еврофондове. Според прокуратурата няколко фирми, контролирани от нея, са усвоявали средства по европрограми, като садекларирали покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина, което не е осъществявало търговска дейност. Обвинения са повдигнати и на брат ѝ - бийтбоксърът Александър Деянов-Скилър, както и съдружника ѝ Мартин Димитров.

ЛиЛана: Аз и съдружникът ми сме асфалтирали повече улици от Бойко Борисов

Освен това Деянова е обвинена за заплашване на служебни лица от Агенция "Пътна инфраструктура", а прокуратурата я разследва и за трето престъпление - деклариране на неверни данни, в следствие на което са получени средства от европейските фондове. За това престъпление е повдигнато обвинение и на бившата дуетна половинка на Деянова - Ася Йочева, припомня "Сега".

Според Деянова всички обвинения срещу нея са несъстоятелни. Тя е на мнение, че процесът срещу нея и Георгиев е репресия, както и че те са заложници, а не обвиняеми. Една от основните теми при разпита на певицата бе връзката ѝ с бизнесмена-изгнаник Васил Божков, който в момента се намира в Дубай.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама