Божков с първа стъпка за създаване на партия

10:14, 22 окт 20 / Политика 25 2725 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бизнесменът Васил Божков с първа стъпка за създаване на партия „Българско лято“. Вчера в София се проведе учредително събрание на Инициативния комитет, на което се събраха над 60 учредители, активни участници в платформата „Българско лято“ и съмишленици, подкрепящи принципите и мисията на бъдещата партия.

Съдът отмени запори на Божков за 300 млн. лв.

Васил Божков се включи в жива видеовръзка от Дубай, като заяви пред хората си, че те са настоящето и бъдещето на нацията. „Виe cтe хoрaтa, кoитo нe ce cтрaхувaт. Кoитo знaeтe и мoжeтe. Aз ви пoддържaм и пoдкрeпям c вcички cили и възмoжнocти. Трябвa дa прoчиcтим държaвaтa, дa мaхнeм хунтaтa и дa изгрaдим нoвoтo бъдeщe нa Бългaрия зaeднo. Днec пocтaвямe нaчaлoтo“, посочи бизнесменът.

В профила със Facebook Божков обясни и причините за създаване на партията. „В условията на Третата национална катастрофа хунтата е заграбила всичко. Купила е извънпарламентарните политически сили, купила е парламентарната опозиция. Няма разделение на властите. Всичко се командва от едно и също място. Българската държава и българският народ са на път да изчезнат. При това положение решението е само едно - нови личности в нова политическа сила, необвързана с никого от досегашните управляващи. Взимане на политическата власт и спасяване на България. Затова създадохме „Българско лято“.  Да вземем нещата в собствените си ръце”, посочи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама