Откраднаха капачки от кампанията "Капачки за бъдеще"

09:17, 22 окт 20 25 2348 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Кражба на капачки е била извършена в сряда в столичния квартал „Разсадника”. Кражба, която би останала незабелязана, ако не ставаше въпрос за онези капачки, които повечето от нас събират, а със събраните количества се закупуват нови кувьози.

До този момент кампанията „Капачки за бъдеще” е помогнала на 36 болници. От началото на благотворителната инициатива, която започва преди две години и половина, са събрани над 400 тона капачки. Може би заради това някои хора си мислят, че тези капачки са ценни.

Лазар Радков: 10 болници са получили апаратура от "Капачки за бъдеще" от началото на годината

На различни места в страната и в София има специални места – „сърца” и пунктове за прием на капачките, заяви организаторът на кампанията Лазар Радков. Той посочи, че всеки желаещ да помогне, може да остави там капачките – различни количества събрани в кашони и дори туби.

„Получихме сигнал от човек, който е забелязал крадеца да си тръгва с няколко такива туби. Стигнало се е дори до пререкания с крадеца”, разказа Радков в ефира на Нова телевизия.

По думите му някои хора, виждайки събраните капачки, си мислят, че те са ценни и ги носят в пунктове за изкупуване на вторични суровини. „Това не е така”, категоричен е той. „Реалният ефект от кампанията всъщност е, че се събират капачки от хора от цялата страна и така се набират средства. Отделно рециклаторите на пластмаса дават по-добри цени, когато количествата са по-големи и правим големи кампании два пъти в годината ”, допълни Радков.

Подобна кампания предстои сега – през уикенда в провинцията, а на 1 ноември и в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама