Щабът на Тръмп иска промяна в темите за дебата с Байдън

12:50, 20 окт 20 / Свят 25 2037 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Щабът на кандидата на републиканците за изборите и действащ президент на САЩ Доналд Тръмп призова независимата президентска дебатна Комисия да промени набора от теми за предстоящата дискусия на 22 октомври с кандидата на Демократическата партия Джо Байдън. Според представители на предизборната кампания на Тръмп акцент трябва да бъдат външнополитическите въпроси.

Първият кръг от дебати за настоящата президентска кампания се проведе на 29 септември в Кливланд, Охайо. Вторият кръг беше отменен, след като Тръмп даде положителна проба за COVID-19. Последният дебат по телевизията преди президентските избори е насрочен за 22 октомври в Нешвил, Тенеси. На Тръмп и Байдън ще бъдат предложени следните теми за дискусия: борбата срещу пандемията на коронавируса, положението на американските семейства, расовите проблеми в САЩ, проблемите с изменението на климата, проблемите в националната сигурност и особеностите на ръководството на страната. Този списък може да бъде допълван в зависимост от актуалните новини.

"Темите са сериозни и достойни за обсъждане, но само няколко от тях са свързани с външната политика. Почти всички те бяха обсъдени по време на първите дебати", се казва в писмо от ръководителя на кабинета на Тръмп - Уилям Степин, до Комисията, цитирано от БГНЕС. Според Степин Байдън отчаяно се опитва да избягва да говори за външната политика, която води като вицепрезидент в администрацията на Барак Обама.

Тръмп и Байдън влязоха в задочен телевизионен дуел

След като наскоро президентът на САЩ Доналд Тръмп беше диагностициран с положителен тест за коронавирус, доверието на американските избиратели спрямо него по отношение на пандемията става все по-малко, разкрива ново проучване на Axios/Ipsos.

Диагнозата Covid-19 повлия отрицателно на мненията на 62% от демократите, на 40% от независимите избиратели и значително по-малко - на 11% от републиканците. Като цяло, около 37% от участниците в анкетата посочват, че са по-малко склонни да се доверят на президента по въпросите, свързани с пандемията, след като той даде положителен тест за коронавирус.

Неотдавнашно проучване на NBC News/Wall Street Journal разкри, че съперникът на Тръмп на президентските избори през 2020 г. Джо Байдън го води с 11 пункта на национално ниво. Друг национален на Opinium/Guardian US пък установи, че бившият вицепрезидент на Обама изпреварва Тръмп с цели 17 пункта, припомня БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама