Борислав Цонев най-фаулиран в България, Неймар начело в големите първенства

14:12, 19 окт 20 / Спорт 25 2593 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Футболистът на „Левски“ Борислав Цонев е най-често фаулираният състезател в Първа лига, показва публикация на Международния център за спортни изследвания (CIES Football Observatory). Анализът е за 33 футболни първенства в Европа. В него се взимат предвид данните за футболисти, изиграли поне 270 минути от началото на сезона до 12 октомври.

Сделки за над 1 млрд. паунда във Висшата лига

Според статистиката срещу Цонев е извършвано нарушение веднъж на всеки 15:43 минути. Футболистът на "сините" получи тежка контузия срещу "Ботев" (Враца) и ще е извън игра за няколко месеца, предаде "Дневник". 

Той е четвърти сред всички изследвани първенства в Европа. Начело е Джеръл Селърс от "Йостерсунд", който е фаулиран на всеки 13:11 минути. Втори е бившият футболист на ЦСКА Диего Фабрини, състезаващ се в момента за „Динамо" (Букурещ) (13:34 мин.), следван от Хорхе Диас от гръцкия "Панетоликос" (15:24 мин.).

В България далеч зад Цонев се нарежда Даниел Пехливанов от "Етър" с нарушение срещу него на всеки 19:53 мин. В тройката попада Андерсон Кордейро от "Царско село" (20:54 мин.), а веднага след това е друг играч на "Левски" - Паулиньо, с 21:56 мин.

УЕФА снима филм за ЦСКА

Самият Цонев е в челото по извършени нарушения. Той е трети в България с фаул на всеки 25:44 мин. На върха е Владислав Узунов от "Ботев" (Враца) (20:21 мин.), което го поставя на девето място сред всички от изследваните европейски шампионати. Кристиан Илич от "Локомотив" (Пловдив) (21:49 мин.) е втори по този показател в Първа лига.

Сред петте водещи първенства най-фаулираният футболист е бразилската звезда на ПСЖ Неймар. Срещу него се извършва нарушение веднъж на 20:39 минути.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама