Радев и Караянчева в задочен спор за асфалта

16:35, 19 окт 20 / Политика 25 2927 Юлиан  Тодоров
Снимка: БГНЕС

Не можем да мислим само в перспективата на полагане на тръби и на асфалт – инфраструктурата е важна, но, ако искаме икономика на бъдещето, трябва да вложим в научна и образователна свързаност. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който е в Естония във връзка с инициативата за регионално сътрудничество „Три морета“. Нашата страна поема нейното председателство.

Снимка: Прессекретариат на държавния глава

„Инфраструктурната свързаност не е цел, а средство за постигане на целта – висок устойчив икономически растеж и сходен жизнен стандарт с развитите европейски страни в рамките на преход към зелена и дигитална икономика“, подчерта президентът, цитиран от bTV. По думите му младите специалисти и изследователи от региона трябва да могат заедно да работят по различни проекти.

Радев отбеляза също, че географският обхват на „Три морета“ трябва да се разшири и България да не остава в периферията. По думите му лидерите на Гърция и Кипър са изразили желание да се включат.

Радев: Инициативата „Три морета“ трябва да се утвърди като инструмент за реално сближаване в Европа

Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева отговори на президента, че асфалтът е необходим, наред с много други неща.

По време на визитата си в Кърджали, където заедно с министър Кралев направиха първа копка на нова мултифункционална зала, Караянчева призова президента да помогне на страната си, а критиката му да е конкретна и с ясни аргументи.

„Президентът отдавна вече не е обединител. Отдавна не е човек, който наистина мисли за бъдещето на България. Защото не може да хвалиш България в чужбина, а тук да говориш точно обратното. Асфалт трябва навсякъде, но трябват и още много други неща, които прави правителството и дори в тази трудна COVID криза, намира възможности и средства да помага на гражданите, без да прави излишни демонстрации и политики. Ако иска да помогне президентът, нека да помогнe“, призова Караянчева, цитирана от bTV. 

1 коментар
МАРИНОВА 20:52, 19 окт 20

Лъсна простотията на Караянчева, на вичло отгоре и човек без достойнство!!
Изпратено

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!