Отново рекорд: 998 нови случая на COVID-19

18:31, 17 окт 20 25 3480 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Нов антирекорд на новозаразените с COVID-19 в страната за денонощие - 998 при направени 7 442 PCR теста. Това показват данните на Единния информационен портал.

През последното денонощие са починали 14 души, а общият им брой досега е 958. Положителните проби са 13,4% от общия брой изследвания. 1 450 са пациентите с коронавирус в болница, а 76 са в интензивни отделния.


Снимка: БГНЕС

Без нови мерки

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов отново потвърди позицията си, че нови ограничителни мерки в страната не се налагат, въпреки увеличаващия се брой случаи на COVID-19. Днес той посети Търговище, за да се запознае със ситуацията в областта, която е една в т. нар. червена зона и повишената заболеваемост през последните дни. Въпреки това обаче търговищки училища няма да се затварят, тъй като няма заболеваемост на учениците над 20 на сто, съобщи БНР.

Коронавирусът у нас: Спират сватбите и кръщенетата в Благоевград

Почина известен бургаски гинеколог

След тежко боледуване от COVID-19, рано тази сутрин на 66 г. почина акушер-гинекологът проф. д-р Георги Хубчев, началник на АГ отделението в УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас.

Проф. д-р Хубчев бе диагностициран с коронавирус на 2 октомври и след влошаване на състоянието му, бе хоспитализиран в ОАИЛ. 15 дни колегите му се бориха за неговия живот, използвайки всички възможни методи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама