Почина бившият вицепремиер проф. Христина Вучева

15:03, 15 окт 20 25 2914 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

На 83-годишна възраст почина проф. Христина Вучева – бивш вицепремиер и финансов министър в служебното правителство на Ренета Инджова за периода 1994-1995 година. Тъжната новина бе съобщена от семейството на проф.Вучева.

"До последния си дъх проф. Христина Вучева беше един от най-силните гласове в защита на правовата държава и моралните принципи на държавно управление. Любящ родител, верен приятел и обществен активист до последнния си дъх, тя помагаше на всички ни да бъдем по-добри. Ще липсва", пише семейството й, с уточнение, че погребението ще бъде в тесен кръг заради коронавируса. 

Проф.Христина Вучева е родена в Пазарджик. Завършила е счетоводна отчетност във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ (днес Университет за национално и световно стопанство, УНСС), където години по-късно става преподавател. Била е финансов съветник в Министерски съвет и е участвала в изготвянето проектите на основните икономически закони в периода 1991-1996 г. Носител е на званието старши научен сътрудник и доктор по икономика. Те я единствената жена финансов министър на България. 

Екипът на TOPNOVINI.BG изразява съболезнования към семейството и близките на проф. Вучева. 

Припомняме ви последния ни материал с нейно мнение по темата за тегленето на нов външен дълг

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама