Оставиха в ареста шофьора от катастрофата край Лесово

15:43, 13 окт 20 25 2603 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Украинският шофьор на товарния камион от катастрофата край Лесово остава в ареста, реши съдът в Ямбол. При удара му с микробус загинаха трима души, а над 10 бяха ранени.

50-годишният Октавиан Бектиан има двойно гражданство - украинско и молдовско, не е български гражданин, няма адрес в нашата страна и може да се укрие. Така съдиите аргументираха своето решение съдиите.

Повдигнаха обвинение на шофьора на тира за катастрофата при Елхово

Тирът, който е управлявал и който е участвал в катастрофата край Лесово, не е трябвало да бъде на пътното платно. Камионът е бил там два-три часа без никой да предприеме нещо.

Това заяви за БНТ Станчо Димов - собственик на фирмата за пътнически превози, осъществила злополучната екскурзия до Турция, при която загинаха трима души, а 16 бяха ранени. 

Димов заяви, че полицията е трябвало да бъде уведомена по-рано за спрелия тир. Според него загиналият водач на микробуса не е имал възможност да реагира.

Адвокатът на шофьора обаче твърди, че ширината на пътя от 7,5 м е нарушение на всички европейски регламенти и вина за катастрофата носи държавата.

Мярката за неотклонение на шофьора ще бъде обжалвана от защитниците му на 20 октомври пред Апелативния съд в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама