Тръмп след COVID-19: Ще разцелувам мъжете и хубавите жени, ще раздам сочни целувки

09:11, 13 окт 20 / Свят 25 2524 Шрифт:
Редактор:

Американският президент Доналд Тръмп възобнови своята предизборна кампания. В Санфорд, щата Флорида, той участва в първия си митинг откакто обяви, че се е заразил с коронавирус.

Тръмп изрази радостта си, че вече не е "затворен" и отново настоя за отваряне на училищата и нормализиране на икономиката.

"Чувствам се толкова силен", каза Тръмп пред хилядите свои поддръжници в Санфорд.

"Вече минах през това", каза президентът. "Ще целуна всички в публиката. Ще целуна мъжете, красивите жени... Ще ви дам една голяма, сочна целувка", каза Тръмп.

"Рисковано е, но трябва да излезеш навън", добави президентът и похвали Флорида, че е "отворена за бизнес", като отново настоя за отваряне на училищата и нормализиране на икономиката и заяви, че САЩ са "на път да имат 100 милиона ваксини преди края на годината".

Снимки показаха, че Тръмп не носеше маска, когато заминаваше за Флорида - ключов щат за изборите през ноември. Той пристигна без маска на митинга в Санфорд. Повечето хора на проявата, проведена на открито, също бяха без маски и стояха спокойно близо един до друг.

Тръмп е готов да дари кръвна плазма за лечение на COVID-19

Митингът беше първата от шест предизборни прояви, планирани от Тръмп за тази седмица, отбелязва БНР.

Часове преди митинга в документ, разпространен от Белия дом, президентският лекар д-р Шон Конли заяви, че Тръмп е дал отрицателен резултат за Covid-19 в няколко поредни дни.

Президентският лекар каза, че отрицателните тестове и други клинични и лабораторни данни са го довели до заключението, че Тръмп не е заразоносител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама