Мароканци си поделиха победата в Софийския маратон с рекорд на трасето

12:30, 11 окт 20 / София 25 2286 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Мароканците Юсеф Сбаи и Радуан Нуини спечелиха Маратона на София с рекорд на трасето - 2 часа, 13 минути и 3 секунди, финиширайки ръка за ръка, за да си поделят победата. Официално финалната линия пръв пресече Сбаи, докато сребърния медал остана за Нуини, а топ 3 допълни Мохамед Али от Нидерландия с 2:16:21.

Затварят булеварди и улици в София заради маратон

При жените представянето бе още по-силно, като украинката Виктория Хапилина спечели с най-добър резултат в цялата история на Софийския маратон - 2:27:59. Втора се нареди Джебет Наом от Кения с 2:28.41, а на почетната стълбичка се качи и сънародничката ѝ Синтия Косгей.

"Много съм щастлив, благодаря на организаторите, днес е много добър ден за мен", сподели Сбаи след успеха, цитиран от БГНЕС.

484 състезатели при мъжете и жените стартираха в класическата дистанция на 42.195 километра, а участниците на маратона бяха общо над 2700 въпреки пандемичната обстановка и много отменени маратонски бягания по света. Заради пандемията от коронавирус тази година не се проведе масовия старт на 3 километра, а стартовете на 42, 21 и 10 километра бяха през 15 минути, за да не бъдат състезателите твърде нагъсто по време на бягането.

Титлата в полумаратона при мъжете бе спечелена от Джан Симуека от Руанда с време 1 час, 5 минути и 17 секунди, а при жените - Наталия Семьонович (Украйна, 1:15:28). Надпреварата бе и Държавно първенство на България по полумаратон, като титлите бяха съответно за Исмаил Сенанджи и Маринела Нинова. Победители в дистанцията на 10 километра станаха Иван Попов и Лиляна Георгиева. 

 

Снимки: БГНЕС

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама