Тръмп на митинг в Белия дом: Да не позволим страната ни да стане социалистическа

08:15, 11 окт 20 / Свят 25 1932 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че се чувства прекрасно в кратка реч пред свои привърженици от балкона на Белия дом, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА. Той призова множеството под балкона да гласува на президентските избори, за да "не позволим нашата страна да стане социалистическа нация, или дори нещо по-лошо", добави той под виковете и аплодисментите на публиката.

"Искам да кажа, че се чувствам прекрасно. Благодаря на всички за молитвите ви", каза Тръмп, който неотдавна прекара три дни в болница след заразяване с новия коронавирус.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пред присъстващите няколкостотин негови привърженици, които скандираха "Още четири години", Тръмп, който не носеше маска, увери, че коронавирусът ще изчезне.
 
"Искам да знаете, че нашата нация ще победи този ужасен китайски вирус. Произвеждаме силни лекарства и терапии и успяваме да излекуваме болните. Ще се възстановим и ваксината ще се появи много бързо. Науката и медицината ще изкоренят китайския вирус веднъж завинаги, ще се отървем от него в целия свят. Виждате големи огнища на зараза в Европа, в Канада, но вирусът ще изчезне и ваксините ще помогнат", каза Тръмп, който умишлено набляга от месеци насам върху определението "китайски вирус" по отношение на SARS-CoV-2.
 

Снимка: ЕПА/БГНЕС
 
Белият дом още не е публикувал резултатите от последния тест на Тръмп за коронавирус и отказва да съобщи кога за последен път той е дал отрицателна проба.

За следващата седмица Тръмп е планирал още два предизборни митинга, съобщи предизборният му щаб. Освен вече обявения митинг във Флорида в понеделник, Тръмп ще бъде на митинги в Джонстаун, щата Пенсилвания, във вторник, и в Де Мойн, щата Айова, в сряда.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама