Франция, Италия, Германия и Испания затягат мерките срещу COVID-19

16:46, 10 окт 20 / Свят 25 3303 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Франция, Италия, Германия и Испания затягат мерките срещу разпространението на коронавирус.

От днес френските власти въвеждат максимална степен на тревога за зараза от коронавирус в градовете Лион, Лил, Гренобъл и Сент Етиен. Най-висока степен на тревога за коронавирус във Франция означава затваряне на барове и ресторанти.

Ново затягане на мерките в Европа заради COVID-19

В цяла Франция е забранено събирането на повече от 10 души, забранени са и тържествата за сватби и други празнични мероприятия в места под наем. Маските са задължителни на закрито, на места са в сила и допълнителни ограничителни мерки. В Париж и околностите му маските са задължителни и на открито за лица над 11 години. Същото правило е в сила и за стотици други населени места, включително Тулуза, Ница, Лил и Лион.

Маските са задължителни на открито и в цяла Италия, с изключение на частните домове. Всички деца над шест години трябва да покриват устата и носа при придвижване в училищните сгради, съобщи БНТ.

Провинция Латина край Рим въведе допълнителни ограничения, включително вечерен час от полунощ за барове и ресторанти, събиране до четири души на маса в заведение и до 20 на празненства и религиозни церемонии.

Близо 5 милиона жители на испанската столица Мадрид и 9 околни населени места отново са под карантина и могат да напускат квартала си само за ходене на работа, на училище или по здравословни причини.

Швеция не прилага затваряне, но повечето хора спазват доброволна социална дистанция и работят от вкъщи при възможност. Забранени са събиранията на повече от 50 души, властите призовават хората над 70 към самоизолация.

В Германия броят новозаразени също расте. По тази причина маските на открито стават задължителни за местата, на които е невъзможно да се спазва дистанция. Ресторантите и баровете ще затварят в 23 часа, продажбата на алкохол след този час е забранена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама