Шофьор и двама полицаи пострадали след стелба и гонка в София

16:05, 09 окт 20 / София 25 3238 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Криминално проявен мъж е прострелян от полицай в София, след като при преследване блъснал с автомобила си служител на МВР. Инцидентът е станал преди обед на столичния булевард "Рожен", съобщи БНР.

Мъжът е отказал да спре на подаден от полицията сигнал и се опитал да избяга. В преследването са се включили два патрула на полицията. При опит да бъде задържан криминално проявеният е ударил с автомобила един от полицаите. За да го спрат, служителите на реда са го простреляли.

Простреляният е настанен в болница в стабилно състояние и без опасност за живота. Той е около 30-годишен и е с множество криминални регистрации и присъди. Двама полицаи са с контузни рани след инцидента, но след преглед са освободени за домашно лечение. 

Гонка между полицията и пътен нарушител в центъра на София

Вътрешният министър Христо Терзийски потвърди за инцидента и даде повече информация на брифинг в парламента.

"Има такъв възникнал инцидент. Служители на Второ районно се опитват да извършат проверка на лице, управляващо автомобил, който не се подчинява, прави опит да осуети проверката, блъска служебният автомобил и блъска един от служителите от екипа на второ районно. Един от колегите е произвел изстрел. Лицето е откарано в медицинско заведение. Служителят също е в медицинско заведение. На място има следовател от следствения отдел на Софийска градска прокуратура и ще започнат процесуално следствени действия".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама