Спират временно инсталацията за биогаз в село Труд

16:44, 08 окт 20 25 2739 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Здравният министър Костадин Ангелов настоява за временно спиране на работата на биоцентралата в село Труд до отстраняване на всички несъответствия в предприятието, които причиняват миризмите в селото, съобщи БНР.  

В Пловдив той обяви, че е взел това решене след като се е запознал с цялата документация по проблема, за който жителите на селото от години протестират. 

"Бъдеще за село Труд": Проверката на РИОСВ в централата за биогаз обслужва бизнес интереси

По думите на Ангелов това не е затваряне на бизнес, а защита на правата на гражданите от страна на държавата, защото “всички хора в страната трябва да се чувстват комфортно, да дишат спокойно, да си могат отварят прозорците и властите трябва да гарантират това тяхно право“.

Костадин Ангелов е поискал Министерството на околната среда и водите да направи и оценка за въздействието на работата на биоцентралата в село Труд, с проблема е запознат и премиера Бойко Борисов.

Областният управител Дани Каназирева допълни, че на предстоящата тази вечер среща с жителите на селото ще бъде обявен изготвения доклад и стъпките, които предстоят. "Казусът ще бъде решен", категорична бе тя.

По-рано днес съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов посети биоцентралата в селото и се срещна с инициативния комитет, който от години се бори за затварянето й заради замърсяването на въздуха, силния шум и разбитите пътища в селото. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама