Путин: През годините на власт запазих човешките черти на характера си

14:18, 07 окт 20 / Свят 25 2588 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Руският президент Владимир Путин каза, че през годините като държавен глава понякога е чувствал, че се превръща от човек във функция, но е успял да запазил човешките черти на характера си.

"Моите приятели, които все още познавам от университета, казват, че на практика не съм се променил. Те ме познават по-добре, отколкото другите", каза президентът в интервю за проекта на ТАСС "20 въпроса към Владимир Путин" по повод рождения ден на държавния глава, който е на 7 октомври.

не бих искал да губя човешки качества, защото тук понякога е налице усещането, че се превръщате от човек във функция", каза Путин, цитиран от БГНЕС.

Путин се оплака, че работата му като президент оставя отпечатък върху комуникацията с близките му. „Разбира се, има ограничения“, каза държавният глава, отговаряйки на въпроса дали може да си позволи да се срещне с приятели, например в бар на халба бира.

В същото време президентът отбеляза, че въпреки ограниченията работата му дава значителен принос в морално отношение. "Има компенсация за тези ограничения. И най-важната компенсация е чувството на голямо, много морално удовлетворение от доверието, което хората проявяват. Това е много важно", заключи той.

Проектът „20 въпроса към Владимир Путин“, посветен на 20-годишнината от работата му по висши държавни постове в Русия, стартира на 20 февруари 2020 г. 17 епизода бяха публикувани в агенцията, но поради радикална промяна в световната информационна програма ТАСС реши да прекрати проекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама